Bescherm jezelf tegen de winter

De dagen worden korter, de temperaturen worden kouder. Dit betekent dat de winter er weer aan komt. Mensen worden vooral in de winter ziek. Dit komt omdat hun weerstand lager wordt en omdat ze met het koude weer vaker binnen zitten. Bacteriën en virussen slaan tijdens de winter hun slag!beterschapskaart goededoelenkaartje

Verkoudheid 
Een vervelend kwaaltje dat in de winter veel voorkomt is een verkoudheid. Deze is gelukkig onschuldig en gaat binnen een paar dagen weer weg.

Griep
In de winter krijgt ongeveer 1 op de 10 mensen griep. Dit wordt veroorzaakt door een influenza-virus.

Besmetting
Besmetting gebeurt via virussen die in braaksel of ontlasting zitten. Deze worden snel overgedragen, bijvoorbeeld als iemand zijn handen niet wast na een toiletbezoek of als een besmet persoon je eten klaarmaakt. De virussen zorgen voor o.a. diarree, misselijkheid, braken, buikkramp, koorts of hoofdpijn.
Er bestaan veel soortengoededoelenkaartje beterschap kaart virussen. Een virussoort die jaarlijks een half miljoen mensen ziek maakt is het Norovirus. Deze vind je vooral op drukke plekken zoals op school of op het werk.

Voorkom een ziekte
Wat kan je doen om een ziekte deze winter te voorkomen?
– Was regelmatig je handen, vooral als je naar de wc bent geweest.
– Vermijd zoveel mogelijk plekken die veel in contact komen met mensenhanden, zoals deurklinken, kranen, trapleuningen, en liftknopjes.
– Laat zieke huisgenoten niet aan je eten komen en laat hen bij voorkeur hun eigen spullen gebruiken.
– Verhoog je weerstand door goed te slapen en gezond te eten. Let goed op de vitamientjes! Denk bijvoorbeeld aan het anti-verkoudheid dieet.

Iemand ziek?
Het is natuurlijk niet te voorkomen dat iemand uit je omgeving toch ziek wordt. Wens hem of haar beterschap met de beterschap kaarten van Goededoelenkaartje.nl. Hiervan gaat €0,50 per verkochte kaart naar een goed doel naar keuze. Bekijk nu de collectie beterschap kaarten van Goededoelenkaartje.nl!

 

 


Leave a Reply