Mooie teksten voor je kerstkaarten

Wanneer de kerst er aan komt, denk je aan kerstbomen, sneeuw en kerstkaarten. Voor een kerstboom ga je snel even naar de markt om een mooie boom uit te kiezen. Voor sneeuw kan je al helemaal niets doen, alleen afwachten. Kerstkaarten daarentegen kost je meestal veel moeite om te maken en te schrijven. Want wat voor teksten moet je nu op kerstkaarten plaatsen?

Standaard teksten kerstkaarten
De meest voor de hand liggende teksten voor op kerstkaarten zijn: ‘prettige kerstdagen’, ‘merry christmas’ of ´fijne feestdagen’. Vaak komen ook nog de teksten happy new year of gelukkig Nieuwjaar voorbij. Veel mensen sturen namelijk een combinatie van kerst- en nieuwjaarswensen in één. Mensen vinden het leuk dat ze een kaartje krijgen met de kerst, maar echt speciaal zullen ze zich niet voelen. Deze teksten zijn namelijk niet persoonlijk. Het is een kaart die je naar iedereen zou kunnen sturen.

Originele teksten kerstkaarten
Begrijpelijk dat je niet voor iedereen die je een kerstkaart wilt sturen, een aparte tekst wilt schrijven. Dit kost veel te veel tijd. Je kunt er ook voor kiezen om een of twee speciale teksten uit te kiezen en deze naar iedereen sturen. Zo heb je een originele tekst die veel meer opvalt dan enkel ‘fijne feestdagen’. Teksten die je op kerstkaarten kunt plaatsen zijn bijvoorbeeld zinnetjes of coupletten uit kerstliederen of uit gedichten.

teksten kerstkaarten


Leave a Reply