Ik ben geen vloerkleedje!

De vraag naar luxe producten stijgen in Aziƫ. Dit komt onder andere doordat de welvaart in China steeds meer groeit. Het gevolg hiervan is dat de vraag naar ivoren beeldjes en tijgerwijn. Ook zijn veel mensen in Vietnam overtuigd dat gemalen hoorn van neushoorn de ziekte kanker geneest en dit zorgt ervoor dat er in Afrika een massale afslachting van de neushoorn plaats vindt.

Op deze vraag wordt ingespeeld: criminele bendes gaan op pad en door slechte handhaving van de wet in Afrika en Aziƫ wordt de illegale handel sterk door gezet.

Wat doet WNF?

Ga voor de volledige informatie naar de WNF website. De tijgers, neushoorns en olifanten mogen niet van de aarde verdwijnen. WNF voert daarom de strijd tegen deze wildlife crime op. Dit doen ze door:

  • Extra anti-stroperijpatrouilles in het veld, om de kans te vergroten dat de stropers op heterdaad worden betrapt.
  • Oprollen van criminele bendes door in te zetten op intensieve opsporing en hogere straffen.
  • Zero tolerance-beleid illegale handel. Meer controle/toezicht op illegale handel, betere naleving van de (bestaande) wetten, strafvermeerdering, etc. We stimuleren overheden en bedrijven en wijzen hen op hun verantwoordelijkheid in het controleren van winkels en webshops en het nemen van maatregelen om de illegale handel tegen te gaan.
  • Terugdringen van de vraag door het geven van voorlichting. Als mensen niet langer geloven dat bepaalde producten een geneeskrachtige werking hebben, zal er op lange termijn een gedragsverandering plaatsvinden waardoor de vraag naar deze producten zal afnemen.

Steun het WNF! Door jouw hulp worden de mogelijkheden om de criminele bendes te stoppen groter en groter. Stuur een kaartje via goededoelenkaartje.nl, een kleine moeite met een groot gevolg!

 

wnf_wildlifecrime_facebooktimelinecovertijger4

 

Bron: WNF


Leave a Reply