Kaartje voor een goed doel

Vandaag is de dag van de migranten en vluchtelingen. Op 14 januari staat de wereld stil bij de armoede, onveilige leefgebieden, vies drinkwater en kindsoldaten. Want anno 2014 hebben we nog steeds te maken met ontwikkelingslanden. Nu vraag jij je misschien af, wat heb ik daar mee te maken? Een heleboel!

Een schone, veilige wereld begint namelijk bij jezelf. Zo zijn er talloze manieren om er voor te zorgen dat onze wereld een betere wereld wordt. Wij hebben een aantal manieren waarop jij je steentje kan bijdragen aan onze aarde. Hiermee help je niet alleen jezelf, maar ook anderen! Als dat geen mooie gedachten is voor het begin van 2014!

Milieubewust leven
– Afval scheiden. Hierdoor komen er minder schadelijke stoffen vrij en dus beter voor de ozonlaag. Daarnaast hoef je minder grondstoffen te gebruiken om nieuwe producten te maken, omdat je de oude recycled.
– Geen plastic tasjes meer. Neem je eigen tasjes mee  van thuis, zo hoef je geen plastic tasjes meer mee te nemen. Hoe minder plastic tasjes er worden gebruikt, hoe minder er worden gemaakt. Hierdoor ontstaat er minder plastic afval.
– Spaarlampen gebruiken. Gebruik spaarlampen, zij verbruiken minder energie. Ook nog eens gunstig voor je energierekening!
– Stand-by verleden tijd. Laat jij ook altijd je televisie en computer op stand-by staan? Zet het apparaat voortaan volledig uit. Dit verbruikt minder stroom. Wist je trouwens dat ongeveer één derde van de woningbranden wordt veroorzaakt door televisies die op stand-by staan?

kaartje goededoelen

 

Gratis donatie
Leef je al milieubewust, maar wil je via een donatie toch nog je steentje bijdragen? Bestel dan nu een kaart op Goededoelenkaartje.nl. Naast dat je iemand verblijd met een kaartje in de brievenbus, steun je meteen een goed doel. Maar liefst 0,50 cent wordt namelijk gedoneerd aan een doel dat jij uitkiest.


Leave a Reply