Stuur een vluchteling een kaartje!

Het hele nieuws staat er vol mee; 60 miljoen vluchtelingen die zoeken naar veiligheid. Ze zijn op de vlucht voor conflicten en geweld in eigen land en hebben daarvoor alles achtergelaten en nemen het risico om hun eigen leven te verliezen of dat van dierbaren. Basisbehoeften zijn dringend nodig; water, een dak boven hun hoofd, voedsel en medische zorg. Help jij mee? Stuur een kaartje naar opvangcentra en steun met dat kaartje het Rode Kruis!

In Nederland zijn mensen welkom die zoeken naar een veilig thuis. Om de vluchtelingen vriendelijk en warm te verwelkomen is niets leuker dan een kaartje ontvangen om even alle negativiteit te vergeten. Kies hier een leuke kaart uit en laat daarop een leuk bericht achter. Je kan uit allerlei thema’s kiezen, je mag zelf kiezen wat voor kaartje je stuurt. Wil je een kaart met bloemetjes, dieren, leuke teksten of misschien straks een kerstkaartje? Alles kun je vinden op onze site. De helft van de opbrengst van het kaartje dat jij verstuurt, krijgt het Rode Kruis en die kan weer op haar beurt het geld goed gebruiken voor de basisbehoeften die de vluchtelingen nodig hebben.

Twee voorbeelden van adressen waar de kaartjes naartoe gestuurd kunnen worden zijn:

  • Sportcentrum Snellerpoort  : Steinhagenseweg 3/B, 3446GP, Woerden
  • Universitair Sportcentrum Leiden : Einsteinweg 6, 2333 CC Leiden

Weet jij meer adressen? of weet jij een opvang in de buurt? Aarzel niet en stuur een kaartje via goededoelenkaartje.nl !

2015-10-26 16_35_32-Greenshot capture form 2015-10-26 16_36_19-Het Nederlandse Rode Kruis - Goededoelenkaartje.nl 2015-10-26 16_42_46-Het Nederlandse Rode Kruis - Goededoelenkaartje.nl


Leave a Reply