Bruiloft uitnodigingen

Een bruiloft wordt gevierd wanneer twee mensen met elkaar in het huwelijk treden. De huwelijksvoltrekking is het belangrijkste onderdeel van deze dag, hierdoor komt namelijk het wettelijk huwelijk tot stand. Daarnaast kunnen er een aantal onderdelen aan de bruiloft zelf toegevoegd worden. Het is een dag die je nooit zal vergeten.

Een traditionele bruiloft
Een traditionele bruiloft bestaat uit verschillende onderdelen:
         1.  De voltrekking van het huwelijk;
         2. Een foto of video van het bruidspaar en de familie;
         3. Bij een gelovig bruidspaar een religieuze plechtigheid;
         4. Een maaltijd voor het bruidspaar en de familie. Hier kunnen de ouders van het bruidspaar
             een speech houden;
         5. Een receptie voor de familie, vrienden en kennissen;
         6. Een feest voor de familie en vrienden. Hier kunnen er toneelstukjes en liedjes opgevoerd worden.

Trouwkaart
Voorafgaand aan het bruiloft worden er bruiloft uitnodigingen verstuurd. Op deze kaart worden de namen van het bruidspaar vermeld en een beschrijving van wat er die dag op de planning staat. Belangrijk is dat op de trouwkaart eerst de naam van de bruid vermeld moet worden en daarna de naam van de bruidegom. Na de huwelijksvoltrekking hoort de volgorde andersom te zijn. Om originele bruiloft uitnodigingen te versturen kunnen jullie deze het beste zelf maken. Op Goededoelenkaartje.nl creëer je zelf jullie huwelijks uitnodigingen en steunen jullie ook nog een goed doel.

Andere tradities
Uiteraard worden er op de bruiloftsdag trouwringen uitgewisseld. Dit is het teken van verbondenheid. De trouwring staat symbool voor eeuwige trouw. Daarnaast wordt er op een gegeven moment de bruidstaart aangesneden. Dit is een symbool van een vruchtbare verbintenis. Het bloemstuk dat de bruid draagt wordt door de bruidegom uitgekozen. Volgens de traditie mag de bruid niet weten hoe het bloemstuk eruit ziet totdat de bruidegom deze aan haar overhandigd op de dag van de bruiloft. Het belangrijkste, en vaak ook het duurste, kledingstuk van de bruiloft is de bruidsjurk. Volgens de traditie mag de bruidegom deze jurk pas zien wanneer hij zijn bruid op komt halen.

Maak jullie bruiloft uitnodigingen op Goededoelenkaartje.nl en steun ook automatisch een goed doel!


U kunt niet meer reageren.