Kaart ontwerpen

Kaart ontwerpen (g)een kunst
Op de website van Goededoelenkaartje is een kaart ontwerpen geen kunst. Natuurlijk bepaal je zelf of iets wel of niet kunst is. Maar ik bedoel: het is hartstikke makkelijk via die site. En er zijn een boel mogelijkheden, waardoor je er zelf echt iets moois van kan maken.

Voorbeeld van een kaart ontwerpen
Zo zijn er tientallen lettertypes waaruit je kunt kiezen. En daarmee kan je de voorkant of de achterkant of de binnenkant van je kaart beschrijven. Want ook uit de formaten wordt je gevraagd een keuze te maken. Even een voorbeeldje. Henna Grootbroek maakte een uitnodiging voor haar vrienden. Zij vierde vakantie aan de Zeeuwse kust en vertelde haar vrienden in welke periode ze welkom waren om bij haar langs te komen.

Kaart ontwerpen in stapjes
Bij stap 1 koos Henna een goed doel. Bij stap 2 voor een neutrale foto, een vrolijk kader en een gezellig schreeuwend rood lettertype voor een pakkende tekst: “Kom allemaal gezellig langs op de camping van Cadzand. Ik zit daar de hele maand juli!” Toen restten er nog twee stappen ter afronding, en klaar was Henna, met haar eigen kaart ontwerpen.

Laat je ook inspireren door Goededoelenkaartje voor het ontwerpen van jouw kaart!


Leave a Reply