Steun de mensenrechten

Mensenrechten; het hebben van mensenrechten is voor ons vanzelfsprekend. Wij Europeanen, wij blanken, wij rijken, wij opgeleiden, al dezen “wij-en” kunnen erop rekenen dat de mensenrechten voor hen wél gelden. Voor de rest van de mensen gelden deze rechten niet, in tegenstelling tot wat men zegt. Amnesty International zet zich in voor de slachtoffers van schending van de mensenrechten.

Geschiedenis
Amnesty is actief in meer dan 150 landen en is met 300.000 leden in Nederland één van de grootste afdelingen in de wereld. Dit goede doel is opgericht door advocaat Peter Benenson te London. Op 19 november 1960 las hij toevallig een artikel over twee Portugese studenten die tot zeven jaar gevangenisstraf waren veroordeeld.

Deze studenten hadden in een restaurant kritiek geuit op de toenmalige regime van dictator Salazár en vervolgens voor vrijheid gepleit. Samen met twee collega’s startte Brenenson “Appeal for Amnesty 1961” campagne. De campagne begon in mei 1961 en vormde uiteindelijk de basis voor de oprichting van Amnesty International. Sindsdien zet Amnesty zich in voor een wereld waarin rechtvaardigheid vanzelfsprekend is, voor iedereen.

wenskaart voorbeelden


Amnesty International en Goededoelenkaartje.nl
Amnesty International accepteert geen geld van overheden of politieke groeperingen. Zij zijn dus volledig afhankelijk van donaties en dus van vrijwillige bijdragen van mensen zoals jij en ik. Amnesty werkt daarom met onze Goededoelenkaartje.nl. Goededoelenkaartje.nl werkt met de bekendste goede doelen in Nederland. Een tweetal voorbeelden zijn het KWF Kankerbestrijding en het Wereld Natuur Fonds.

Via Goededoelenkaartje.nl kun je voor iedere gelegenheid wenskaarten maken. Vervolgens wordt er een bedrag van € 0,50 gedoneerd aan een goed doel naar keuze. Kies je in dit geval voor Amnesty International, dan gaat er voor ieder kaartje die je verstuurt € 0,50 naar dit goede doel. Bestel je tien kaarten? Dan gaat er € 5 naar Amnesty International. Dit geldt natuurlijk ook voor alle andere goede doelen die met dit initiatief meedoen.

Het is dus een win-winsituatie voor iedereen. Jij koopt een kaartje, wenst hiermee je vrienden, familie of kennissen een iets moois of liefs toe en ondertussen steun je een goed doel dat opkomt voor een betere wereld. Een wereld waarin vrijheid écht iets betekent, een wereld waarin mensen veilig zijn voor tirannie en onderdrukking. Kortom: een wereld waarin mensenrechten worden nageleefd.

Een unieke wenskaart sturen doe je via Goededoelenkaartje.nl. Steun meteen je medemens en vecht samen met Amnesty International voor een betere wereld!


Leave a Reply